Wat is de vitamine C?

Als je de grens overkomt vanuit Griekenland kom je tussen de mandarijnenvelden in Konispol. Aan de linkerkant van de weg heb je uitzicht over de zee. Aan de rechterkant van de weg zie je het enorme heuvellandschap. Langs de weg zie je de olijfbomen vol met olijven. Hier is het nog echt volledig biologisch zonder enige pesticide. De bewoners uit het gebied rond Konispol doen de verzorging van de citroenen, mandarijnen, sinasappels en olijven nog volledig traditioneel. Dagelijks worden met liefde alle bomen gecontrolleerd en verzorgd. Als je hier rondrijdt kom je voor het weet tussen enorme velden met mandarijnen en sinasappels. Je kunt je voorstelen dat dit een fantastisch uitzicht is met enorm veel groen op de velden.

De bewoners leven met het inkomen van hun bomen. De bewoners zijn het hele jaar druk met het land. Het seizoen voor het plukken is van november tot januari.

Vind je het leuk om eens mee te kijken bij een boer of zelf olijfolie te maken? Boek dan een dagtrip Dagtrip citrus en olijven tour.

Je houd misschien ook van..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *